10 gjëra interesante që nuk i dinit për gjoksin

Sido që t’i quani apo t’i keni gjinjtë tuaj me siguri do t’i kuptoni çdo rresht këtij artikulli. A jua merrte mendja se sa shumë janë gjërat që nuk i dini për gjoksin? Epo këto janë të gjitha kuriozitetet që duhet t’i dini.

Pjesa më e madhe e vajzave dhe grave kanë gjithmonë një gji më të madh se tjetrin.

Duhani dhe ushtrimet fizike mund të reduktojnë masën e gjoksit tuaj.

Forma e gjoksit mund të ndryshojë në varësi të pozicionit në të cilin flini. Nëse flini përmbys mundësia që gjoksi të zgjerohet është mjaft e lartë.

Disa njerëz, femra edhe meshkuj mund të rezultojë të kenë një thithkë më tepër.

Gjatë procesit të shtatzënisë përgjithësisht thithkat marrin ngjyrë më të errët.

Vetëm një ndër gjokset tuaja mund të arrijë të prodhojë deri në 450ml qumësht në ditë gjatë shtatzënisë.

Rreth 13% e meshkujve e kanë vëmendjen tek gjoksi në takimin e parë me një femër.

Jeta e shëndetshme dhe aktiviteti fizik mund të ulë rrezikshmërinë e prekjes nga kanceri i gjirit.

Një nga 8 gra diagnostikohet si e prekur nga kanceri i gjirit të paktën një herë në jetë.

Që prej viteve 80’ numri i njerëzve të cilët humbin jetën për shkak të kancerit të gjirit është përgjysmuar.