Uragani Michael në SHBA si “nëna e të gjitha bombave”

Uragani Michael ka shkatërruar qytetin Mexico Beach në veriperëndim të Floridas në SHBA, thanë zyrtarët.

Stuhia ka zbarkuar atje të mërkurën, me erëra deri në 250 kilometra në orë.

Mbi 1.4 milion shtëpi kanë qenë pa energji elektrike në Florida, Alabama Xhorxhia dhe Virxhinia, mëngjesin e së premtes.

Michael, njëri nga uraganet më të fuqishme në historinë e Shteteve të Bashkuara, la të vrarë së paku 11 njerëz, ndërsa kërkimet për të mbijetuar vazhdojnë.

Personeli i ushtrisë amerikane përdori pajisje të rënda për të pastruar pemët e rrëzuara, në mënyrë që ekipet e shpëtimit të arrinin te banorët e bllokuar.

“Nëna e të gjitha bombave nuk bën më shumë dëm se kjo”, tha kryetari i qytetit Mexico Beach, Tom Bailey.

I dobësuar në erëra me shpejtësi deri në 50 kilometra në orë, Michael është nisur në verilindje të SHBA-së, tha Qendra Kombëtare për Uragane.