Tesla

Tesla tani vlen më shumë se BMW

Prodhuesi i makinave elektrike Tesla vlen më shumë se prodhuesi gjerman i makinave për herë të parë.

Që nga shpallja e fitimit rekord , aksionet e Tesla janë rritur ndjeshëm. Kapitalizimi i tregut i prodhuesit të makinave elektronike tani është afër 60 miliardë dollarë,

Kompania është më e vlefshme sesa prodhuesi BMW , kapitalizimi i të cilit vjen në vetëm 48 miliardë euro (55 miliardë dollarë), siç raporton Electrek . Edhe pse Tesla shet panele diellore dhe ruajtje të energjisë për shtëpitë përveç makinave , por një pjesë e madhe e qarkullimit vjen përmes tregtisë së makinave.

Është njoftuar kohët e fundit se Tesla po shitet më shumë makina në SHBA për herë të parë sesa një prodhues automjetesh gjerman.
BMW shet rreth dy milion makina në vit , dhe Tesla ka një prodhim vjetor prej vetëm 360,000. Megjithatë, investitorët parashikojnë një të ardhme të ndritur për kompaninë për shkak të rritjes së fortë të muajve të fundit.