Si t’i rezistoni dëshirës për ëmbëlsira

Shumë njerëz në asnjë mënyrë nuk mund t’i rezistojnë ëmbëlsirave mirëpo, përmes këtyre këshillave mund ta parandaloni këtë dëshirë.

Të jesh rezistent ndaj ëmbëlsirave nuk është vetëm çështje vullneti, por edhe se çfarë zgjedhim ne të vendosim në tryezë.

Ëmbëlsirat, biskotat, çokollatat dhe akulloret gjithmonë kanë tendencën që të na “bëjnë për vete”.

Por disa studime tregojnë se një tejkalim i masës së këtyre produkteve nuk është i mirë për shëndetin dhe fillojnë probleme me obezitetin dhe diabetin.

Me pak fjalë sa më shumë ti konsumoni aq më shumë ju rritet dëshira për ti ngrënë duke shkaktuar një mekanizëm të dëmshëm për shëndetin.

Por si mund ti rezistoni?

Shmangni fruta të pjekura

Përdorni erëza

Konsumoni më shumë perime