Tërmetet

Si të sigurohemi në rast tërmeti?

Lëvizjet tektonike, të njohura ndryshe si tërmete, janë fenomene natyrore, të cilat prekin shumë vende të ndryshme të botës, varësisht nga zona sizmike në të cilën ndodhen.

Kohëve të fundit, pjesa ballkanike e Evropës, respektivisht rajoni, është prekur mjaft shumë nga këto lëvizje. Rastin konkret e kemi tërmetin e fundit, i cili preku Shqipërinë, e që pas vetes la pasoja të konsiderueshme, fatmirësisht jo në njerëz, por vetëm në dëme materiale, në shtëpi, banesa, si dhe objekte të ndryshme.

Pavarësisht zhvillimeve teknologjike, sistemeve dhe pajisjeve të ndryshme, parashikimi i tërmeteve nuk mund të bëhet asnjëherë.

Këto fenomene natyrore nuk mund t’i dimë kur ndodhim, por ekziston një hap i thjeshtë dhe i volitshëm, i cili mund ta bëjë secilin nga ne të ndihet i qetë dhe i sigurt, sa i përket pronës së tij. Minimizimi i shpenzimeve në rast të dëmtimit të pronës është esenca kryesore e këtij hapi.

Sigurimi i pronës, shtëpisë ose banesës tuaj është njëri nga sigurimet më esenciale, që secili qytetar duhet ta ketë.

Në Kosovë ekzistojnë disa kompani që e ofrojnë këtë sigurim. Njëra ndër to, e cila në treg prezantohet me ofertën më të mirë të sigurimit nga tërmeti, si dhe rreziqet tjera, është kompania SCARDIAN.

Mjafton një vizitë e thjeshtë në ueb-faqen scardian.com, ose një kontakt përmes numrave të telefonit 038/049 777 444, për t’i marrë ofertat dhe për t’u bindur realisht se si një sigurim, me një çmim shumë të lirë për një vit, mund t’ju bëjë të flini të qetë dhe pa merak, duke mos e menduar fatin e shtëpisë tuaj.

loading…