Reagim

Shqipëria reagon pasi Rusia i bombardoi konsulatën në Ukrainë

Konsullata e nderit e Shqipërisë në Kharkiv është shkatërruar nga bombardimet ruse, tha Ministria e Jashtme e Shqipërisë në një njoftim në Twitter.

“Shqipëria e dënon ashpër agresionin rus që solli shkatërrimin e konsullatës së nderit të Shqipërisë në Kharkiv. Autorët do të mbajnë përgjegjësi”, thuhet në njoftimin e Ministrisë së Jashtme shqiptare.

“Në orën 23:15, Konsullata e Nderit e Republikës së Shqipërisë u garantua si pasojë e një sulmi ajror të trupave ruse. Konsulli i Nderit dhe stafi i konsullatës janë aktualisht të sigurt”, thuhej në njoftimin e konsullatës.

Ndërsa sot gjatë ditës, presidenti i Rusisë Vladimir Putin e ka shpallur Shqipërinë shtet jomiqësor.