Mjeku i Pejës

Reagojnë familjarët e ish-ministrit Baliq: Babai ynë nuk e sulmoi askënd seksualisht, vendimi është i gabuar

Familja e ish-ministrit të Shëndetësisë së Kosovës, Numan Baliq, kanë reaguar pasi ky i fundit po akuzohet për ngacmim seksual ndaj një pacienteje në spitalin e Pejës.

Përmes një reagimi të publikuar në rrjetin social Facebook, thuhet se vendimi erdhi pa asnjë provë ligjore dhe ky është sulm politik ndaj tij dhe familjes.

“Nga ana tjetër, tashmë është e qartë se ne jemi viktima të rastit të instaluar politik, dhe se babai ynë dëshiron të largojë, së pari pozicionin e punës së kirurgut në spitalin e përgjithshëm në furrë, dhe pastaj të shkatërrojë plotësisht familja, statusi ynë shoqëror dhe ai më i shenjti dhe më i rëndësishmi për ne – dhe kjo është reputacioni dhe fytyra jonë.”, thuhet tutje në reagim.

Shkrimi i plotë në Facebook:

Së pari, dua të falënderoj të gjithë ju që na keni mbështetur, ose përmes fjalëve të drejtpërdrejta, ose përmes rrjeteve sociale të gjithë këtyre ditëve, dhe të gjitha ditëve dhe viteve të mëparshme. Zoti vetem ju shperblefte dhe ju dhente gjithe te mirat.

Per shkak te gjithe atyre qe kane degjuar, apo kane marre vesh per lajme ne media apo rrjete sociale, jemi te detyruar te kalojme faktin dhe te argumentojme te verteten dhe te mohojme plotesisht cdo lidhje me akuzat ne te cilat babai yne, ne menyren me te bukur, pa asnje Provat ligjore, ose argumenti, akuzohen dhe mbyllen për sjellje dhe sulm të gabuar.

E pranoj deklaratën, se babai ynë, numanu, në pafajësinë dhe mikpritjen e të cilit jemi të bindur, pasi jemi të bindur se qielli është blu, arrest 30-ditor pa asnjë provë të vlefshme. Bëhet fjalë për shkelje të hapur të procedurës ligjore dhe sulm politik ndaj integritetit, nderit dhe sigurisë së babait tonë, dhe pastaj të gjithë familjeve tona. Dhe e gjitha kjo, sipas procedurës së shpejtësisë bazuar në vetëm një deklaratë, një person, për të cilin dimë se është moral, me një të kaluar të dyshimtë dhe bio.

Nga ana tjetër, tashmë është e qartë se ne jemi viktima të rastit të instaluar politik, dhe se babai ynë dëshiron të largojë, së pari pozicionin e punës së kirurgut në spitalin e përgjithshëm në furrë, dhe pastaj të shkatërrojë plotësisht familja, statusi ynë shoqëror dhe ai më i shenjti dhe më i rëndësishmi për ne – dhe kjo është reputacioni dhe fytyra jonë.

Bëhet fjalë për fabulën dhe sulmin politik të udhëhequr nga filmi dhe po sulmohen nëpër institucione ligjore me presion ekstrem, i gjithë sistemi juridik pas të cilit milje të njohura politike kriminale në skajet e të cilave janë jetët e të gjithëve, veçanërisht ata që janë në fjalët e tyre dhe pjesërisht nga i ashtuquajturi interes i lartë.

Ky duhet te jete edhe nje mesim per te gjithe ne, dhe qe duhet te luftojme per tu mbrojtur dhe nen mbulimin e normave te pastra ligjore qe do te mbrojne familjet dhe jeten tone, nepermjet institucioneve qe do te pastrohen nga te gjitha rastet e keqperdorimit dhe mundesise kërcënimi dhe forma më e ulët e sigurisë dhe lirisë sonë. Kujtesë se ky rast, dhe të gjitha rastet e ngjashme, nuk mund të ndodhte kurrë në asnjë shtet serioz ligjor. Pikërisht sepse e duam vendin tonë, jemi gati të japim jetën në çdo moment për mbrojtjen e tij, nuk do dhe nuk mund të lejojmë që një grup i vogël njerëzish të na shpërdorojnë nderin, fytyrën dhe jetën tonë në rrezik.

Shpresoj, dhe shpreh besimin tim se përgjegjësit në këtë rast, do të përshpejtojnë gjithë procesin dhe do të sjellin të vërtetën e pastër, të cilën e dimë se e kemi në anën tonë, dhe prandaj do të sjellin dritën e së vërtetës mbi veprimin e errët dhe të rrezikshëm nga ata grup politiko-politik që duan hakmarrje ndaj babait tonë.

Per shkak te gjithe te permendur, postoj nje votim publik, ne te cilin tregoj se jemi perfekt te pafajshem, dhe se ne kete rast eshte sulm i instaluar politik, se pari ndaj babait dhe pastaj gjithe familjes sone. Me kete akt, te gjithe ju qe e keni mbyllur baben, pasi ai eshte arrestuar nga ushtria e lirise ne fillim te viteve, dije se do te mbrohemi me te gjitha mjetet e lejuara, nepermjet gjykatave dhe mediave, dhe te bejme apelin me te forte , për të liruar një njeri të pafajshëm të njëjtit moment.

Ftojmë të gjithë të afërmit, miqtë, të njohurit, të njohurit dhe të panjohurit, të sinqertë, të sinqertë, të sinqertë, të bashkohen me ne në mbrojtje të mbijetesës fizike dhe nderit tonë.