Qytete të vogla tërheqëse të Kinës

Qytetet kineze kanë një histori të gjatë, dhe veçanërisht qytetet e vogla qindravjeçare janë shumë interesante. Një prej tyre, Lijiang-u në provincën Yunnan të Kinës Jugore, është përfshirë në listën e trashëgimive jomateriale botërore. Historia dhe kultura, e kaluara dhe e tashmja e qyteteve të vogla të Kinës tërheq aty vizitorë kinezë dhe të huaj. Kështu, Zhouzhuang-u, Qyteti i Feniksit, Yangshou, Wuzhen-i, Nanxun-i dhe Dali tani kanë hyrë në listën e vendeve që duhen vizituar nga turistët kinezë dhe të huaj.