Pse po hjekin dorë nga “shtetësia”kosovarët?

Shkruan: Fadil Maloku

1. Heqja dore nga “shtetësia e Kosovës”, është edhe nje indikator i fuqishëm shtese, se gjeneratat e reja duke qene të “burgosura” kolektivisht, janë frustruar aq shumë, da që nuk e kanē më ngarkesën e të qenit “shtetas” i Republikës aë Kosovës. Dhe gjithë ky zhgënjim dhe frustrim, vie mu nga; keqeverisja, mashtrimi, dhe manipulimi siatematik i kësaj dhe tjera qeverive.

2. Ngase, nuk mundesh sot në kohën e digjitalizimit të informatave, t’i gēnjesh keto gjenerata. Është absurd dhe e pakuptueshme, që të manipulosh qe pesē vite me temën e liberalizimit të vizave dhe lirisë së qarkullimit!Gjeneratat e sotme janë shumë mē praktike dhe pragmatike, kur janē në pyetje realizimi i detyrimeve dhe obligimeve ndaj vetës së tyre, dhe familjes.

3. Ato sot në panundēsi tē gjetjes se një perspektive nē punësim, shkollim e shërbime tjera tē mekanizmave shtetërorē, obligohen tē mos zgjedhin rrugē për t’i realizuar ambiciet e tyre. Andaj heqja e tyre nga shtetēsia improvizuese, ata i obligon qē tē realizohēn, aty ku respektohet puna dhe shkollimi i tyre… Këto gjenerata, duket që kanë filluar t’i fitojnë “betejat” e rrenave dhe mashtrimeve politike. Çështja, është vetēm se; a do mund ta fitojnë edhe luftēn!?