Thonj te dobet

Pse ndodh të keni thonj të dobët dhe që thyhen lehtë?

Ngjyra e zbehtë ose shumë e bardhë, forma e çrregullt e kutikulave, thonj të brishtë që thyhen shpejt mund të jenë shenjë e sëmundjeve të ndryshme.

Sëmundjet që lidhen me këto gjëra mund të jenë probleme në mëlçi, mushkëri, anemi, probleme me kequshyqyerjen dhe infeksione funginale.

Thonjtë që thyhen shpejt lidhen me regjimin e varfër ushqimor, çrregullimet hormonale ose mbipërdorimin e produkteve me përmbajtje toksike.

T’i prisni derin në rrënjë ose t’i lyeni, nuk është zgjidhja e duhur.