çorapet

Pse duhet të veshim çorape të ngrohta natën

Çorapet mendohet se janë përdorur së pari gjatë epokës së qytetërimeve antike nga Egjiptianët, Grekët dhe Romakët.

Qëllimi i tyre kryesor është të mbajnë këmbët tuaja të ngrohta dhe t’i bëjnë këpucët të ndjehen më të rehatshme, duke fjetur me çorape në të vërtetë mund të përmirësojë mirëqenien tuaj fizike dhe mendore.

  1. Çorapet ju ndihmojnë të flini më shpejt.

Besoni apo jo, studimet kanë treguar që të vishni çorape gjatë natës do t’ju ndihmojë të bini më shpejt në gjumë. Kjo është për faktin se veshja e çorapeve ju ngroh këmbët. Kur këmbët tuaja janë të ngrohta, ajo dërgon një mesazh në trurin tuaj për të ulur temperaturën e trupit tuaj, e cila nga ana tjetër, sinjalizon trupin tuaj se është koha për të shkuar në shtrat.

  1. Çorapet mund të parandalojnë sëmundjen e Raynaud.

Sëmundja e Raynaud ndodh kur gjaku nuk është në gjendje të qarkullojë siç duhet. Mund të shkaktohet nga faktorë të tillë si stresi ose temperaturat e ftohta. Sulmi çon në mpirje në trup ose dhimbje të papritura dhe simptoma të ngërçit. Veshja e çorapeve mund të ndihmojë në parandalimin e sulmeve të Raynaud duke rregulluar temperaturën e brendshme të trupit tuaj dhe duke i mbajtur këmbët tuaja të izoluara.

  1. Çorapet e ngrohta mund t’ju mbajnë më të shëndetshëm.

Për shkak se gjumi me çorape ul temperaturën e trupit dhe ndihmon që gjaku juaj të qarkullojë më mirë, ju keni një shans më të lartë për të fjetur më mirë dhe më të shëndoshë. Kjo ju jep shanse edhe më të mira të sahatit në më shumë orë pushimi. Më shumë gjumë barazohet me një shëndet më të mirë, lumturi dhe energji që do t’ju forcojnë gjatë ditës tuaj.

  1. Mund të parandalojnë ndezjet e nxehta.

Pika e nxehtë shkaktohet kryesisht nga pabarazitë hormonale në trup sepse kontrolli i temperaturës nuk mund të rregullohet. Veshja e çorapeve të ngrohta gjatë natës mund të ndihmojë në parandalimin e ndezjeve të nxehta, veçanërisht në menopauzë, pasi temperatura thelbësore e trupit ulet nga qarkullimi i përmirësuar.

  1. Çorapet mund të ndihmojnë në zbutjen e këmbëve të thata.

Nëse keni këmbë të thatë ose thembra të plasaritura, veshja e çorapeve mund t’ju ​​ndihmojë t’i mbani të lagura. Aplikoni vajin e trupit ose locionin hidratues në këmbët tuaja përpara se të shkoni në shtrat dhe lejoni që çorapet të funksionojnë magjinë e tyre.