Premierë

Premiera botërore: Porsche 718 T Boxster dhe Cayman (VIDEO)

Porsche ka prezantuar versione të reja të Boxster dhe Cayman, të cilat do të zënë një pozicion midis varianteve 718 dhe S të këtyre dy makinave.

Të dy modele të reja 718 Boxster T dhe 718 Cayman T janë të pajisura me një motor të njohur me katër cilindra 2.0 benzinë me bobinë që sjell 300 kuaj fuqi dhe 380 Nm.

Motori mund të çiftëzohet me një manual me 6 shpejtësi ose me transmetim opsional automatik PDC dhe shpejtësia maksimale e të dy makinave është 275 km/h.

Ndërsa motori është marrë nga versioni bazë i Porsche 718 Boxster / Cayman, sistemi i pezullimit është përmirësuar. Dy modele të reja janë të pajisura me Teknologjinë e Menaxhimit të Pezullimit Porsche Active, e cila lejon që pezullimi të ulet me 20 mm.

Përveç kësaj, Porsche 718 T Boxster dhe Cayman kanë mundësinë të mbyllin diferencialin e pasmë dhe sistemin Torque Vectoring që siguron që çifti i rrotullimit optimal të shpërndahet në mënyrë elektronike në secilën prej rrotave të makinës, në varësi të nevojave aktuale gjatë drejtimit të automjetit.

Të dy modelet e reja tashmë janë në dispozicion me një çmim duke filluar nga 63,047 euro në Gjermani për 718 Cayman T dhe 65,070 euro për 718 Boxster T.