Verërat

Përse duhet të pini çdo ditë një gotë verë

Një gotë verë të kuqe në ditë e mban mjekun larg, ka gjetur një studim i Harvardit.

Studimi shqyrtoi 21,000 burra dhe gra në Itali dhe gjeti se konsumi i moderuar, kur u përzie me një dietë tipike mesdhetare, një gotë verë (125ml) në ditë uli shansin për të pasur nevojë për trajtim mjekësor.

Mbi gjashtë vjet, kishte 13,000 pranime spitalore nga ata që morën pjesë, të cilët kishin moshën mesatare prej 56 vjeç.

Ata që kurrë nuk konsumuan verë kanë qenë 11 për qind më shumë gjasa për të gjetur veten të shtruar në spital.

Studimet e mëparshme kanë sugjeruar se vera e kuqe, në konsum të moderuar, mund të jetë e mirë për zemrën tuaj.

Por Dr. Ken Mukamal, i Shkollës Mjekësore të Harvardit, tha: “Nuk po themi se çdokush duhet të fillojë të pijë verë për përmirësimin e shëndetit të tij”.

Studimi u botua në revistën Addiction.