Në Virginia

Përgjaket mbledhja e prindërve me zyrtarët e arsimit

Bordi i zhurmshëm i shkollës së qarkut Loudoun të Virginias ndërpreu tubimin publik gjersa banorët kundërshtuan propozimet e reja të politikave transgjinore.

Takimi pasoi disa javë protestash nga prindërit e rrethit që kundërshtojnë disa nga masat, të cilat ata i kanë kritikuar si indoktrinim dhe shkelje të të drejtave prindërore.

Politikat prekin të drejtat e studentëve transgjinorë, privatësinë dhe akomodimin në tualet dhe do të kërkonte që punonjësit e Shkollave Publike të Qarkut Loudoun të përdorin emrat ose përemrat e preferuar të studentëve. Një votim zyrtar i bordit të shkollës mbi propozimin nuk pritet të paktën deri më 10 gusht.

Folësit e parë ishin në mbështetje të propozimit të politikës 8040, por fishekzjarrët shpërthyen kur i shtati, i cili e identifikoi veten si nëna e një studenti transgjinor u tall duke thënë se “urrejtja” po “pikonte nga ndjekësit e Jezusit në këtë dhomë “- një shpullë drejt prindërve të krishterë që kanë argumentuar se diskutimet transgjinore duhet të mbahen në shtëpi dhe jo në shkollë publike.

Të paktën dy persona u arrestuan ndërsa prindërit u shkëputën nga të folurit para se bordi të qëndronte në dhomë për t’u dhënë vërejtjet e tyre të përgatitura të tjerëve në turmë.

Njëri prej tyre refuzoi të largohej derisa të gjithë të kishin një mundësi për të folur dhe deputetët i thanë se do të arrestohej për shkelje nëse refuzonte të ndiqte urdhrat e tyre për të liruar dhomën.

Shpërndaje