Një vit nga vrasja e Ivanoviqit, kërkohet zbardhja e rastit

Është bërë një vit nga vrasja e Oliver Ivanoviqit.

Ndonëse ka kaluar një vit prej ditës kur në Mitrovicë është vrarë politikani serb Oliver Ivanoviq, ky rast ende nuk është zbardhur. Përderisa Beogradi fajin për moszbulimin e vrasësit të Ivanoviqit e hedh tek institucionet e Kosovës, këta në anën tjetër thonë se Beogradi nuk po bashkëpunon mjaftueshëm me ta.

Me kurora lulesh dhe me ndezje qirinjsh të mërkurën para selisë së SDS-së në veri të Mitrovicës, në njëvjetorin e vrasjes u përkujtua politikani serb Oliver Ivanoviq. Në po këtë ditë bashkëpartiakët e Ivanoviqit fajësuan institucionet e Kosovës për dështimin në zbardhjen e rastit të vrasjes së tij.

Ksenija Bozhiviq, kryetare e iniciativës qytetare SDP, ka thënë se nuk janë të kënaqur me institucionet e Kosovës, pasi kanë dështuar ta zbardhin rastin e vrasjes së ish-kryetarit Oliver Ivanoviq, shkruan Zeri.

“Me gjashtë fishekë është vrarë fshehurazi, ndërsa sot ne nuk kemi as autorin, as vrasësin. Kemi kërkuar që të zbulohet se kush e ka vrarë, por nuk kemi përgjigje, përveç deklarimeve politike të Prishtinës dhe të Beogradit. Falënderoj ministrin Lajiq, i cili që nga momenti i vrasjes na ka mbështetur”, ka thënë Bozhiviq.