Gjerman

Një gjerman dënohet për helmimin e ushqimit për fëmijë

Një burrë (54) u dënua në Gjermani me 12 vjet e gjysmë burg për vrasje në tentativë, pasi vuri helmin në ushqim për foshnjat dhe të rriturit.
I pandehuri pranoi se kishte vënë helm në kavanoza të ushqimit vitin e kaluar në supermarket dhe dyqanet e shitjes me pakicë në qytetin e Friedrichshafen dhe u ofroi atyre konsumatorëve, njoftoi BBC.Kavanoza e ushqimit përmbante një sasi të mjaftueshme të glycol etilenit, lëngjeve toksike pa erë që mund të kishin vrarë një fëmijë, thanë prokurorët.

Fatmirësisht deri tash askush nuk ka pësuar, thanë autoritetet gjermane, transmeton KosovaPress.