Copë hëne

Një copë 12-kile e hënës është në ankand

Kushdo që nuk mund ta bëjë atë në hënë për të mbledhur disa shkëmbinj hënor tani ka mundësinë për të blerë një këtu në Tokë.

Një meteor i hënor 12-kile i zbuluar në Afrikën Veriperëndimore vitin e kaluar është në ankand nga RR Auction me bazë në Boston dhe mund të shitet për 500,000 dollarë ose më shumë gjatë ofertës online që shkon nga e enjtja deri më 18 tetor.

Ai është “një nga meteoret më të rëndësishme në dispozicion për blerje kudo në botë sot”, dhe një nga pjesët më të mëdha të hënës që është vendosur ndonjëherë për shitje, tha RR.

Shkëmbi i klasifikuar si NWA 11789, i njohur edhe si “Buagaba”, u gjet vitin e kaluar në një zonë të largët të Mauritanisë, por ndoshta u zhyt në tokë mijëra vjet më parë.

Shumica e meteorive hënore janë madhësia e një arre apo topin e golfit, tha Geoff Notkin, ylli i “Meteorite Men” i televizionit dhe CEO i Meteoriteve Aerolite, që po shesin shkëmbin.