Në SHBA diskutohet për procesin e tranzicionit të FSK-së

Delegacioni i MFSK-së ka vazhduar takimet zyrtare në Senatin Amerikan dhe në Departamentin e Shtetit.

Zëvendësministri për FSK, Burim Ramadani dhe komandanti i FSK-së, Gjenerallejtënant Rrahman Rama, janë pritur në Washington D.C në takime të ndara nga senatori Gary Peters, si dhe nga zëvendës ndihmës sekretari i shtetit, Mathew Palmer.

Në takimin me senatorin nga Michingan, Gary Peters, u diskutua për angazhimet e përbashkëta Kosovë – SHBA në fushën e sigurisë dhe mbrojtjes.

Sipas një komunikate të MFSK-së, gjithashtu u diskutua për aftësimin e Kosovës në përballjen me sfidat rajonale dhe globale.

Ndërsa, në takimin me zëvendësndihmës sekretarin e shtetit, Mattew Palmer, u diskutua mbi procesin e tranzicionit të FSK-së, planin afatgjatë të zhvillimit dhe përpjekjet e Kosovës në marrëdhëniet rajonale dhe euro-atlantike.

Në të dy takimet e ndara, Peters dhe Palmer theksuan mbështetjen e vazhdueshme amerikane për Kosovën, si nga senati, po ashtu edhe nga Qeveria amerikane