NATO hap një bazë ajrore në Shqipëri

Kuçova që dikur ishte ‘pista’ e forcave të fuqishme ajrore sovjetike, është vendosur të bëhet baza ajrore e NATO-s me gjithë kënaqësinë e ish-pilotëve të saj që dëshirojnë të dëgjojnë zhurmën e motorëve përsëri.

Shqipëria tërhoqi MiGs 224 sovjetike dhe kineze (një lloj avioni luftarak rus), dhe që nga viti 2009, fqinjët e NATO-s Italia dhe Greqia monitorojnë hapësirën ajrore të saj, njofton Klan Kosova.

Kjo çoi në rënien ekonomike në zonën e Kuçovës, e cila u quajt “Qyteti Stalin” gjatë epokës së regjimit komunist, raporton Reuters.