Misteri i ajsbergut “si të prerë me thikë”

Kjo foto e bërë nga NASA në Antarktikë ka mahnitur jo pak njerëz. Ajsbergu është një drejtkëndor i rregullt, si i prerë me thikë.

Të gjithë e dimë që natyra nuk është e përkryer, nuk i bën gjërat si me vizore. Por prapë, kjo dukuri është natyrore. Nuk e ka prerë asnjë alien.

Ajsbergët me përsosmëri të tilla kanë ndodhur dhe më parë, dhe formën e marrin kur shkëputen nga një masë tjetër.

Shkencëtarët e krahasojnë me thoin, që nëse e lë të rritet, një ditë mund të këputet vetë me prerje shumë të drejtë.