Autostrada

Ministri që është kundër ndërtimit të Autostradës së Dukagjinit

Ministri në detyrë i Financave, Bedri Hamza, ka dyshime sa i përket kostos reale të Autostradës së Dukagjinit.

Hamza në RTV Dukagjini, ka thënë se ai nuk është për projekte që nuk kanë studime fizibiliteti shumë profesionale.

“Projekte që nuk kanë dizajn dhe detale teknik, që s’kanë ndikim socio-ekonomik dhe mbi të gjitha që nuk kanë konstruksion financiare të qartë e që nuk e rrezikon stabilitetin financiar, sigurisht që unë kam rezervat e mia”, tha Hamza.

Ai thotë se Qeveria e PDK-së ka bërë investime në autostrada, por sipas tij ato kanë qenë nevojë e Kosovës për zhvillim ekonomikë.

I pari i financave, ka thënë se edhe investimi në hekurudha dhe lidhja e tyre me porte është nevojë shumë e madhe për zhvillim ekonomik.