Angela Merkel

Merkel: Do të bëj çmos për marrëveshjen Brexit

Kancelarja gjermane Angela Merkel premtoi sot se ajo do të bënte atë që mund për të ndihmuar Bashkimin Evropian të arrijë një marrëveshje mbi Brexit me Britaninë, por theksoi se të dy palët nuk kanë arritur ende në atë pikë.

“Ne duam marrëdhënie të mira me Britaninë,” u tha gazetarëve Merkel pas arritjes në samitin e liderëve të BE, në të cilën kryeministrja britanike Theresa May do t’u drejtohet krerëve të Unionit në lidhje me planet e saj për Brexit, raporton Reuters.

“Ne do të ishim të lumtur nëse marrëveshja për daljen e Britanisë nga BE-ja të përfundojë. Në vend të kësaj, ne kemi 90 për qind, “tha Merkel.

Ajo vuri në dukje se kësaj çështjeje do t’i afrohet në frymë të mirë dhe do të përpiqet çdo gjë për të arritur marrëveshje, duke konkluduar se “kjo do të ishte zgjidhja më e mirë për të dyja palët”, transmeton Ballkani.info.