16 vjet më parë

Kush e vrau Tahir Zemajn? (Audio dëshmi)

Ish deputeti i LDK-së, Gani Geci, kohë më parë kishte paraqitur një bisedë telefonike të tij të incizuar, ku këtë bisedë ai e kishte prezantuar në një CD, ku sipas tij në të dëgjohet duke biseduar me një person me emrin Brahim, e sipas bisedës ai jep detaje në lidhje me disa vrasje të kryera në Kosovë, duke përfshirë edhe vrasjen e kolonel Tahir Zemajt.

Kujtomë se Kolonel Tahir Zemaj ishte vrarë se bashku me djalin e tij Enisin dhe kushëririn e tij Hasanin, më 4 janar të vitit 2003. Ata u vranë 16 vjet më parë në një pritë të organizuar pas shpine Kombinatit të Drurit në Pejë, e cila nuk u ndriçua asnjëherë.

Tahir Zemaj, ishte një ushtarak i karrierës dhe kolonel i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, ndërsa Hasan Zemaj ishte kryetar i Forumit Rinor të Lidhjes Demokratike të Kosovës në Deçan.

Biseda e Gani Gecit me personin në fjalë përmban fjalë të papërshtatshëm, +18, transmenton INA.