kompania e vaksinave

Komisioni Evropian ka ndërmarr veprime ligjore kundër AstraZenecas

Komisioni evropian ka ngritur një proces gjyqësor kundër AstraZenecas për “dështim të plotë” të sasisë së vaksinave për të cilën ishte rënë dakord, njoftoi sot Ministri Irlandez i Shëndetësisë.

“Për sa i përket AstraZeneca, Komisioni ka filluar procedurat ligjore dhe në fillim të kësaj jave unë u bashkova me Irlandën si një nga palët në proces, veçanërisht rreth dështimit të plotë të AstraZenecas për të ofruar dërgesat e kontraktuara për Prill, Maj dhe Qershor”, tha Stephen Donnelly, raporton skynews.

Kujtojmë, në një takim të diplomatëve evropianë të mbajtur dje, shumica e vendeve evropiane konfirmuan se ata do të mbështesnin procesin gjyqësor kundër AstraZenecas për shkeljen e marrëveshjes për furnizimin e vaksinave për anëtarët e BE.

Ideja pas procesit gjyqësor është që të detyrojë AstraZenecan të japë dozat e vaksinës që premtoi të dorëzojë në një kontratë me Bashkimin Evropian.

Ndryshe, shumë shtete evropiane kanë pezulluar, gjegjësisht kanë ndërprerë vaksinimin e qytetarëve me AstraZeneca pas raportimit të mpiksjes së gjakut.