tetë zakone

Këto janë zakonet e njerëzve të trishtuar

Kur gjërat shkojnë mirë dhe gjithçka është e balancuar në mënyrë të përkryer në jetën tonë, është e lehtë të jesh e lumtur. Por të marrësh më të mirën nga jeta kur kjo e fundit merr të tatëpjetën, atëherë është e vështirë.

Mbani mend, i vetmi person që me të vërtetë mund ta kontrollojë lumturinë tuaj jeni ju. Këtu janë tetë zakone të njerëzve që e kanë trishtimin kronik. Nëse identifikohesh me ndonjë nga këto pika, është koha për disa ndryshime pozitive:

Mbani mëri

Ndërkohë që mund të jetë jashtëzakonisht e vështirë për të bërë përpara kur dikush ju lëndon ose ju tradhton, përpiqu të mos lejoni që përvoja juaj e keqe të ndikojë në të ardhmen tuaj. Lëreni të këqijat të kalojnë

Të qenët kritik

Kuptimi i vetëvlerësimit tuaj kontribuon shumë në lumturinë tuaj. Ky besim rrezaton te të tjerët. Në të njëjtën mënyrë, duke qenë tepër kritik ndaj të tjerëve, thotë më shumë për ju sesa për të tjerët. Është e rëndësishme të respektojmë që të gjithë janë të ndryshëm.

Varësia

Njerëzit e pakënaqur shpesh kërkojnë një prizë për t’i ndihmuar ata të harrojnë zemërimin ose brengat e tyre. Në varësi të alkoolit, drogës, bixhozit apo veseve të tjera për të mbuluar mënyrën se si ndiheni vërtetë, do t’ju zhysë më poshtë.

Ankesat e vazhdueshme

Njerëzit e lumtur e dinë se ankimi nuk do t’i bëjë ata të ndihen më mirë . Nëse duan që gjërat të ndryshojnë, ata duhet të veprojnë në vend që të mos ankohen për këtë.

Të jesh i “mbushur” me pendime

Hulumtimet tregojnë se mendimet negative për vendimet e marra në të kaluarën mund të çojnë në stres kronik dhe depresion.

Thashethemet

Kur dikush nuk është i kënaqur me jetën e tyre, ata përqendrohen në jetën e të tjerëve, duke u përpjekur të gjejnë gjërat më negative për të thënë për njerëzit! Kjo gjë i bën të ndihen më mirë për momentin, por në të vërtetë kjo gjë i gërryen nga brenda.

E bëjnë qimen tra

Dallimi midis një personi të lumtur dhe një personi të pakënaqur është se si ata trajtojnë një situatë të vështirë./mapo