Shëndeti

Këto janë arsyet pse shfaqen venat në lëkurë

Venat e dukshme ndonjëherë mund të na tregojnë për disa probleme shëndetësore.

Venat paraqesin një sistem të zgjuar të valvulave me një kalim që kryejnë një funksion të rëndësishëm të dërgimit të oksigjenit nga trupi në zemër.

Normalisht, ne nuk mendojmë për venat tona aq shumë derisa t’i shohim ato duke u hapur nën lëkurë. Nëse venat tuaja bëhen të dukshme dhe nuk mund të kuptoni se pse ka ndodhur kjo, mos u shqetësoni.

Venat e dukshme ndonjëherë mund të na tregojnë për disa probleme shëndetësore, por në shumë raste ato kanë shkaqe natyrore që nuk janë të rrezikshme për shëndetin tuaj.

Venat e dukshme mund të jenë normale vetëm për llojin tuaj të lëkurës
Specialistët thanë se njerëzit me lëkurë të çelur kanë më shumë gjasa të kenë venat e dukshme sesa ata me ton të errët të lëkurës. Lëkura e hollë mund të jetë gjithashtu një arsye.
Teksa plaken, shtresa e yndyrës nën lëkurë bëhet e hollë dhe e hollë. Kjo është arsyeja pse njerëzit e moshuar shpesh kanë venat e shquar në duart, këmbët dhe pjesët e tjera të trupit. Përveç kësaj, venat e disa njerëzve zakonisht qëndrojnë më pranë sipërfaqes së lëkurës së tyre.
Venat mund të bëhen të shquar pas ushtrimit

Venëzimi i venave gjatë një stërvitjeje është normale. Kur ju ushtroni, muskujt tuaj punojnë, ata fryhen dhe të shtyjnë venat tuaja në drejtim të sipërfaqes së lëkurës, duke i bërë ato të dukshme. Pas ushtrimit, muskujt tuaj tërhiqen dhe venat tuaja bëhen më pak të dukshme.

Venat gjatë shtatzënisë

Venat e dukshme janë një çështje, me të cilën përballen shumë gra shtatëzëna dhe nuk ka asgjë për t’u shqetësuar. Vëllimi i gjakut i një gruaje shtatzënë është më i lartë se i një gruaje jo shtatzënë dhe venat po përpiqen të mbajnë lart këtë sasi të shtuar të gjakut. Rrjeti i anijeve është duke punuar jashtë orarit për të transportuar vëllimin e rritur të gjakut rreth trupit të gruas për të ushqyer fetusin.

Nëse përjetoni venat e dukshme gjatë shtatzënisë, por ju kurrë nuk i keni pasur ato më parë, ata ndoshta do të ‘zhduken’ pas lindjes.