Trajneri

“Jeta është si futbolli”

Carlo Ancelotti ka folur për atë si e përballin me stres, karrierë me ecejake dhe pse Zlatan Ibrahimovic “është totalisht ndryshe” për imazhin e tij publik

Ish trajneri i Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain, Real Madrid dhe Bayern Munich e ka prezantuar librin e tij “demonët” që kanë gjithmonë ndikim tek lojtarët e mëdhenj.

“Kur jemi në qendër të vëmendjes ndonjëherë mund të fshehin vështirësitë që kemi, pasi që ata janë në qendër të vëmendjes, por unë mbeten burra të rinj pa shumë përvoja në jetë”, tha Ancelotti.

“Kjo është arsyeja pse dhoma është një hapësirë e bekuar, ku e shihni veten si një person. Për shëmbull, Zlatan Ibrahimovic i jep vetvetes një i madh që është totalisht ndryshe nga ai kur është në zhveshtore”.

“Jeta është si futbolli. Ne duhet ti shohim këto vështirësi si një mundësi për tu rritur. Nuk është lehtë që të bëhet kjo, por ne duhet të përpiqemi që mos ta marrim veten shumë seriozisht. Ne kemi nevojë për balancë dhe objektivitet. Në momente, një problem mund të duket të mëdha dhe duhet zgjidhje e thjesht, kurse ju nuk duhet të shihni kurrë pengesa të pakapërcyeshme”.

“Edhe unë kam gjithashtu momente të këqija, por kurrë nuk i konsiderojë shumë serioze. Ndoshta jam naiv, por ato ndihmojnë për të më treguar se çfarë është e rëndësishme në jetë dhe në punë. Lëndimet dhe aksidentet mund të ndodhin, por ka më shumë gjëra të rëndësishme se sa humbja”.

“Është një punë me presion të madh, por duhet ta mbaj në perspektivë, si jeta që ka probleme edhe më të vështira që jam përballur”.

Ndoshta dëmtimi më i madh në karrierën e Ancelottit ishte Stambolli, ku Milani ishte duke fituar 3-0 në finale të Ligës së Kampionëve kundër Liverpoolit, por humbi me penallti më 2005.

“Tërë kjo është pjesë e një udhëtimi. Nëse duhet të zgjedhim, do ti kujtoja fitoret e 2007 dhe 2003, duke lënë ngjarje si e 2005 jashtë kësaj. Këto ju thonë se ju nuk duhet të festojmë pas një fitoreje por duhet që të fokusoheni për ndeshjen e ardhshme, por unë them jo! Unë them që duhet të festojmë, kjo mënyrë bën që ju të ndiheni gati për testin e radhës. Puna është që ne duhet edhe të bëhem humor dhe të argëtohemi. Stresi duhet të përdoret për energji pozitive”.