Ushqimi

Ja si të zgjedhni ushqimin e shëndetshëm

Të gjithë jemi lodhur nga ushqimet jo të shëndetshme dhe ndikimin negativ që këto ushqime kanë në jetën tonë. Për disa nga ne mund të jetë e vështirë që të dallojmë ushqimet e shëndetshme nga ato jo të shëndetshme.

Ju mund t’i ndiqni këto këshilla kur bëni zgjedhjen tuaj që të siguroheni se produktet që konsumoni janë të shëndetshme.

Mos përdorni produkte jo të sigurta. Produktet jo të sigurta nuk janë transparente me konsumatorët rreth mënyrës së prodhimit të produktit ose përmbajtjes së tij. Ato mund të përmbajnë baktere të dëmshme, viruse, parazitë ose substanca kimike. Andaj, kërkoni produkte që janë transparente dhe me vlera.

Mos përdorni produkte që përmbajnë gluten. Gluteni është një proteinë që gjendet te gruri dhe mund të shkaktojë probleme shëndetësore te shumë persona dhe ka efekt negativ te persona me sëmundje të ndryshme, duke filluar nga intoleranca ndaj glutenit deri te një numër i sëmundjeve mendore.

Mos përdorni produkte që përmbajnë vaj palme. Vaji i palmës përmban sasi të madhe të yndyrave të ngopura, të cilat janë të dëmshme për zemrën dhe enët e gjakut.

Mos përdorni produkte që përmbajnë maja buke. Ajo është shumë e dëmshme për persona që kanë alergji ndaj majas së bukës ose personat që kanë probleme me zorrët. Për më tepër, personat që kanë probleme me sheqerin në gjak (diabetin) duhet që të kenë kujdes të mos përdorin produkte që përmbajnë maja buke pa u konsultuar me mjekun.

Mos përdorni produkte që përmbajnë laktozë nëse keni intolerancë ndaj laktozës. Në fakt, intoleranca ndaj laktozës është shumë e përhapur dhe përdorimi i produkteve që përmbajnë këtë karbohidrat shkakton probleme serioze shëndetësore.

Zgjidhja më e mirë që kemi janë produktet COOP. Këto janë produkte të shëndetshme, të shijshme, transparente, të sigurta dhe me vlera. Produktet COOP janë 100% europiane dhe mund t’i gjeni vetëm në rrjetin e supermarketeve Super Viva.