IKSHPK

IKSHPK tregon simptomat e Lijës së Majmunit

IKSHPK ka shpërndarë të dhënat elementare për sëmundjen “Lija e Majmunit”.

Sipas të dhënave, një person që infektohet me këtë sëmundje ka këto simptoma: nyje limfatike të enjgura, dhimbje muskuj, dhimbje koke, ethe, skuqje periane dhe gjenitale, fluska në duar dhe këmbë, skuqne dhe lezionet e lêkurës janë shume tipike.

Po ashtu, bëhet e ditur se koha e shërimit është nga 2 deri në 4 javë.

Deri më tani nê Kosovë nuk ka asnjë person të infektuar me Lijën e Majmunit.