Gjilani bëhet komuna e parë me zyrë për mbrojtjen e konsumatorit

Komuna e Gjilanit në bashkëpunim me Ministrinë e Tregtisë dhe Industrisë, respektivisht me Këshillin për Mbrojtjen e Konsumatorit, kanë hapur sot në Gjilan zyrën e parë në Kosovë që i dedikohet kryesisht mbrojtjes së konsumatorëve nga mundësia e dëmtimit të tyre kur bëjnë blerje brenda territorit të Gjilanit.

Me këtë rast, drejtori i Drejtorisë së Inspekcionit në Gjilan, Nevzad Rushiti, ka thënë se si drejtori janë të angazhuar vazhdimisht për vendosje të rendit dhe rregullit në Komunën e Gjilanit dhe veçanërisht në mbrojtjen e konsumatorit.

“Flënderojmë kryetarin e Komunës së Gjilanit që menjëherë ka marrë veprime konkrete për hapjen e kësaj zyre që është urë direkte e mbështetjes së konsumatorit dhe mbrojtjes së tij. Në këtë zyre tani e tutje zyrtari competent do të jetë gjithnjë në funksion të përkrahjes së konsumatorit dhe monitorimit të cilësisë së produkteve në tregun gjilanas. Është një risi që vjen direct për një strukturë të gjerë të popullësisë dhe do të jetë një mbështetje e pakontestueshme gjatë të ardhmes”, tha ai.

Kurse Sherif Fejzullahu nga Këshilli për Mbrojtjen e Kosnumatorit, ka potencuar se Gjilani ka vepruar menjëherë me hapa konkret në mbrojtje të konsumatorit dhe do të ketë mbështetjen maksimale edhe të Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë.

“Është një hap i madh që të ketë adresë të qartë ku mund të drejtohen qytetarët e në këtë rast konsumatorët. Në këtë institucion mund të paraqiten të gjitha parregullësit e mundshme në të cilat mund të hasin konsumatorët gjatë blerjeve, sikur që është një mundësi e përbashkët që Gjilani të ketë nën kontroll mallin që qarkullon në sektorin e biznesit në përgjithësi. Në këtë rrugë jemi institucione publike, shoqëria civile, mediat, sektori i biznesit dhe përfaqësues të shumtë që do të trajtojnë mallin që ofrohet para qytetarëve”, tha Fejzullahu.

Ndryshe, zyrtar përgjegjës për mbrojtjen e konsumatorit Komuna e Gjilanit ka caktuar zyrtarin Bilall Dauti dhe zyra e tij do të jetë në zyret e Drejtorisë së Inspeksionit në Gjilan.