Erxhan Galushi

Galushi i romëve: Vdekja e Elmedinit po cilësohet e dyshimtë

Deputeti Erxhan Galushi nga Lëvizja e Përparimtare të Romëve të Kosovës (LPRK), në seancën e sotme të Kuvendit të Kosovës, ka folur për rastin e vdekjes së 9-vjeçarit, Elmedin në Fushë-Kosovë.

Ai tha se deri më tani rasti i vdekjes së Elmedinit është duke u cilësuar si vdekje e dyshimtë.

“Do të flas edhe për vdekjen e Elmendint që po cilësohet si vdekje e dyshimtë deri në zbardhjen e plotë të rastit nga organet shtetërore”, ka thënë ai.

Ai tha se ndihet krenar që kanë romët kanë treguar konstruktivitet në formimin e institucioneve.

Më tutje Galushi foli edhe për historinë e romëve dhe për sfidat që ka kaluar ky komunitet.