Arkivi

Fotografi të rralla të Shkupit shqiptar pas pushtimit serb më 1913

Shkupi ishte qendër e shqiptarëve në fillim të shekullit XIX. Gjithçka rrotullohej e zhvillohej në dhe përskaj Shkupit.

Më 1913, Shkupi që ishte me shumicë shqiptare, ishte pushtuar nga serbët. Ky pushtim kishte detyruar që shumë shqiptarë edhe të lëshonin shtëpitë e tyre.

Disa fotografi të publikuara nga një faqe historie shqiptare ka publikuar disa fotografi me ngjyra ku shihet Shkupi i asaj kohe.