Siguri

Forcat e KFOR-it austriak stacionohen tek Ura e Ibrit

Forca të KFOR-it të cilat përkujdesën për sigurinë në Kosovë, janë stacionuar sot në Urën e Ibrit.

Sipas agjencisë së lajmeve ‘tanjug’, disa makina të KFOR-it janë pozicionuar aty, në ditën kur në Kuvendin e Kosovës do të votohen tre ligjet të cilat do ta bëjnë Republikën e Kosovës me Ushtri.

Në hyrje të Urës thuhet se janë vendosur katër makina të blinduara dhe një xhip.

Këto forca thuhet se i përkasin kontingjentit austriak të KFOR-it.

Mbështetjen për krijimin e Ushtrisë e kanë dhënë të gjitha shtetet aleate, përfshirë SHBA-në, Gjermaninë, Britanin e Madhe dhe gjithashtu edhe NATO e KFOR-