Amerikë

Feride Rushiti dhe Vasfije Krasniqi-Goodman do të flasin në New York për të mbijetuarat e dhunës seksuale

Drejtoresha e Qendrës për Rehabilitim të Viktimave të Torturës së Luftës, Feride Rushiti së bashku me të mbijetuarën e dhunës seksuale gjatë luftës së fundit në Kosovë, Vasfije Krasniqi Goodman do të flasin në New York për ekspertizën e Kosovës në trajtimin e të mbijetuarave të dhunës seksuale të luftës së fundit në Kosovë.

Rushiti përmes një postimi në Facebook ka njoftuar se kjo është si fazë fillestare për themelimin e fondit #GlobalReparationsFund për viktimat e dhunës seksuale përgjatë konflikteve.
“E nderuar të jem pjesë e kësaj iniciative globale së bashke me laureatët e Nobelit, Dr. Denis Mukwege dhe Nadia Murad”, ka shkruar Rushiti.