Dy tipare që tregojnë inteligjencë të lartë

Matja e inteligjencës ka bërë që shumë studiues të merren me hulumtime dhe studime për të gjetur një instrument të saktë për matjen.Ka disa gjëra që i karakterizojnë njerëzit me një nivel të lartë inteligjence:Asnjëherë nuk ngopeni me njohuri

Pa pyetur se çfarë, njerëzit inteligjentë e dinë mirë se çdo njohuri e re është njësoj e domosdoshme. Ata nuk mjaftohen kurrë nga ajo që kanë mësuar, dhe ndiejnë nevojën e përhershme për të mësuar më shumë nga të gjitha fushat e jetës.Idhujt nuk kanë vend në jetën tuajNëse jeni një njeri inteligjent, me siguri nuk e ndjeni të nevojshme të merrni shembull prej ndonjë ylli televiziv. Nuk keni idhull askënd, as veten tuaj.