Obiliq

Deponia e mbeturinave në Obiliq do të bëhet park

Aksioni “Ta pastrojmë Kosovën” ka vazhduar ditën e sotme në komunën e Obiliqit.

Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Fatmir Matoshi, ka thënë se Ministri e kanë prioritet ketë komunë, për shkak se i jep shumë Kosovës e në këmbim merr ndotje shumë të madhe.

“Sot me kryetarin Gashi jemi në Obiliq sepse është një nga prioritetet e Ministrisë. Është njëra ndër komunat ku do të kemi një vëmendje të theksuar në fushën e ambientit për shkak të ndotjes së ajrit që shkaktohet nga termocentralet”, tha Matoshi.

Kryetari i kësaj komune, Xhafer Gashi, ka thënë se edhe si komunë e kanë prioritet çështjen e ambientit.

“Edhe ne e kemi fokus çështjen e ambientit duke e pas parasysh se këtu janë ndotësit më të mëdhenj në Kosovë”, tha Gashi.

Ministri dhe kryetari kanë vizituar edhe deponinë ilegale në këtë komunë e cila është pastruar dhe së shpejti do të bëhet park i qytetit.