Toyota

Corolla Hybrid me Prius e-drive në të gjitha boshtet

Në fund të nëntorit, Toyota zbuloi një version të modelit të ri-dizajnuar Prius në SHBA dhe një nga risitë është i ashtuquajturi motor AWD në të katër boshtet.

Prius i ri-dizajnuar debutoi në panairin e veturave të Los Anxhelosit të përfunduar kohët e fundit, dhe në të njëjtën ngjarje, Toyota gjithashtu prezantoi versionin hibrid të Corolla Sedan të ri.

Corolla Hybrid përdor të njëjtin sistem hibrid si Prius, duke shfaqur një motor benzinë me katër cilindra 1.8 litra. Ashtu si Prius i rregullt, Toyota Corolla Hybrid ka një standard drive me rrota të përparme, transmeton KosovaPress.

Në Los Anxhelos, megjithatë, është paraqitur mundësia e një Prius të ri-stilizuar me një motor me katër rrota. Ky variant ka qenë në dispozicion deri tani në disa tregje, duke përfshirë Japoninë, dhe së shpejti do të jetë në dispozicion në SHBA.

Prius i pajisur me këtë opsion ka një motor elektrik shtesë që i jep fuqi rrotave të pasme me shpejtësi deri në 70 km/h. Motori elektrik merr energjinë e nevojshme nga bateria e re që është projektuar për të siguruar performancë të mirë sidomos në kushtet e motit të ftohtë.

Toyota parashikon se në të ardhmen, 25% e të gjitha Prius të shitur në SHBA do të mundësohen nga një motor AWD në të gjitha boshtet.

Duke pasur parasysh se të dyja Prius dhe Corolla Hybrid i ri bazohen në të njëjtën platformë mekanike TNGA dhe ndajnë të njëjtin sistem hibrid, Toyota mund të ofrojë teknologji AWD në të gjitha boshtet për konsumatorët e Corolla.

Sipas AutoGuide, në Toyota po shqyrtojnë seriozisht një opsion të tillë, dhe me gjasë, në të ardhmen e afërt, të paktën në tregun e SHBA, Corolla Hybrid do të jetë në dispozicion me makinë me të gjitha boshtet.