Domatja

Çfarë është domatja në të vërtetë, frut apo perime?

Gjithmonë e kemi kalasifikuar domaten te perimet. Ajo nuk mungon pothuajse asnjëherë në tryezë. E përdorim në gatime, sallatra. Salca që bëhet prej saj përdoret në pothuajse të gjitha gjellët kur gatuajmë, si edhe në ushqimet e shpejta. Po ashtu edhe kastravecin, e kemi klasifikuar te perimet, por…

Po çfarë është domatja në të vërtetë, frut apo perime?

Shkenca e klasifikon si frut sepse ka fara dhe shumë lëng, ashtu si shumë fruta të tjera. Madje jo vetëm domatja, por edhe kastravecat, për po të njëjtat arsye, klasifikohen si fruta.

Të parët tanë i kanë përdor ato më së shumti si fruta, të cilat i konsumonin për t’u freskuar.