historiani

Buxhovi i quan despotike partitë e krahut të luftës

Buxhovi ka folur edhe për tri partitë e krahut të luftës, PDK-në, AAK-në dhe Nismën, të cilat i ka quajtur despotike.

“Bota për herë të parë ka parë pamje tmerruese në raport me ata të cilëve u ka ndihmuar të çlirohen prej dhunës, prej një terrori çfarë ishte ai i Serbisë. E për herë të parë po ata që ishin përfituesit kryesorë, që ishin disa pjesëmarrës të luftës, edhe strukturat e shtetit paralel filluan një luftë për pushtet me metoda shumë të papastra dhe kjo e solli Haradinajn në pushtet”, u shpreh Buxhovi.

Ai thotë se këto parti s’do ta lëshojnë pushtetin shpejtë.

“E kjo solli në pushtet një triumvirat, sido që të quhet ky, platforma e këtyre njerëzve është despotike. Ky është një trekëndësh që vjen nga tri partitë despotike. Dyshoj se këto parti kanë me e lëshuar pushtetin shpejtë, pasi secila që e lëshon pushtetin bie edhe piramida e tyre”, u shpreh ai.

loading…