Kompania

BMW paraqet SUV-in elektrik iX3

Kompania e ka paraqitur iX3 plotësisht elektrik.

BMW zyrtarisht lëshoi ​​SUV iX3 të enjten.

Makina plotësisht elektrike thuhet se ka një gamë deri në 460 kilometra, të paktën në ciklin e provës WLTP që kemi parë deri më tani.

Në ciklin e provës NEDC, automjeti mund të udhëtojë deri në 520 kilometra.

Çmimi fillestar për iX3 në Gjermani është 68.040 euro.

Automjeti do të prodhohet në Kinë dhe pritet të hyjë në tregun evropian në pranverën e vitit 2021.

BMW iX3 thuhet se arrin shpejtësinë nga 0 në 100 km/h në vetëm 6.8 sekonda.

Shpejtësia maksimale që mund të drejtoni me iX3 është 180 km/orë. Kjo është e kufizuar në mënyrë elektronike.

IX3 mund të ngarkohet në tre faza me rrymë alternative deri në 11 kW.

Një fuqi karikimi prej 150 kW është e mundur me rrymë direkte. Kjo do të thotë: 80 për qind e baterisë mund të ngarkohet për rreth 35 minuta.