Covid-19

Bie numri i pacientëve, klinikat i kthehen normalitetit

Klinikat të cilat ishin në shfrytëzim të pacientëve të infektuar me Covid-19  kanë filluar t’u kthehen shërbimeve.

Zakonisht hynin vetëm ata që kishin familjarë të infektuar me Covid-19.

Për disa muaj me radhë, Klinika Interne ishte në shfrytëzim nga pacientët e prekur me këtë sëmundje.

Por për shkak se numri i atyre që kërkonin hospitalizim ka filluar të bie, tani kjo Klinikë po shfrytëzohet vetëm për pacientët që vuajnë nga sëmundjet e zemrës, lukthit, gjëndrave dhe radiologjike.

E Klinika Infektive që dikur ishte mbushur më numër të madh të pacientëve tani aty janë të shtrirë rreth mbi 70 pacientë.

Ani pse situata me të infektuar ka filluar të qetësohet Sadiku bën thirrje që të vazhdon respektimi i  masave.

Sipas tij ende është situatë e ndjeshme dhe që pa kujdesia mundet të bëj që të ndikojë në shtimin e fluksit të të infektuarve.

Ndërsa sa i përket vaksinimit infektologu inkurajon të gjithë qytetarët të vaksinohen për shkak se vaksinimi ndihmon në largimin e pandemisë.