'16 Psyche’

Asteroidi që mund ta godasë tokën do t’i bëjë të gjithë milionerë

’16 Psyche’, një ndër asteroidet më të mëdhenj të sistemit diellor, me diametrin e tij thuajse 250 km, është i mbushur me flori, platin, hekur dhe nikel dhe ka një shifër prej gati 10.000 milionë milliardë dollarë!

Kjo do të thotë se, nëse e sillnim në Tokë, do shkatërronte çmimet e materieve bazë dhe do provokonte kolapsin e ekonomisë botërore.

Ekspertët e njohin ‘16 Psyche’ prej kohësh, por potenciali i tij për të krijuar kaos në Tokë është diskutuar kohët e fundit nga një minator ekspert. Scott Moore, që drejton ‘EuroSun Mining’, konfirmon se “Sasia tej mase e floririt në asteroid kërcënon të hedh industrinë e floririt në kaos, duke konsideruar se sasitë që dalin në treg çdo vit zvogëlohen në krahasim me floririn që gjendet në hapësirë.

loading…loading...