Halil Matoshi

A ia vlejti kryeneqësia Albin?

Nga Halil Matoshi – A ia vlejti kryeneqësia Albin?
1.
Paradoksalisht Lëvizja Vetëvendosje e akuzon ish regjimin për Marrëveshje të kqia por që nuk i ka zbatu kurrë, kurse me planin franko-gjerman ato detyrohet t’i zbatojë vet!
2.
Kryeministri kosovar Albin Kurti, nga çâshtje politike e ktheu veriun e Ksoës në çâshtje të sigurisë.
3.
Nga “Jo negociata – Vetëvendosje”, Kurti del e thotë se plani âsht bâ nga aleatët dhe âsht i panegociueshëm: i modeluet ‘merre ose leje’.
Asnji pikë, asnji presje nuk ka mujtë me negociu, sepse e përplasi Kosovën me aleatët e saj. Ashiqare nga ato pesë faqet asnji fjali, asnji vërejtje nuk iu përfill.
Asnjâ për bé!
4.
Tash ec prano planin franko-gjerman (si plan paqeje të rifitueme?) dhe hesht si peshku.
5.
Nuk ishe për punë shteti, plako!