​Si iku Gruevski nga Maqedonia?

Ministria e Brendshme e Maqedonisë njoftoi se ish-kryeministri Nikola Gruevski nuk ka dalë nga vendi në pikat e rregullta kufitare.

Pasi Gruevski njoftoi nëpërmjet Facebook se ndodhet në Hungari, ku ai kërkoi azil politik, në departament po hetojnë se nëse llogari në rrjetin social është i besueshëm ose është projektuar për të mashtruar kërkimin për ish-udhëheqësin e opozitës më me ndikim VMRO-DPMNE.

Përndryshe, Gruevskit vitin e kaluar i ishte marrë pasaporta, transmeton KosovaPress.

Maqedonia lëshoi një urdhër për Gruevskin, pasi ai nuk arriti të përmbushë dënimin me burg për dy vjet. Ai dyshohet për tri mosmarrëveshje të tjera të iniciuara nga Prokuroria Speciale në Shkup.

Gruevski ishte planifikuar të shkojë më 8 nëntor për të vuajtur dënimin me dy vjet burg, për keqpërdorim të pozitës zyrtare dhe blerjen e një  Mercedesi të blinduar, i cili dëmtoi buxhetin e shtetit.

Ai dyshohet për tre raste të tjera të iniciuara nga Prokuroria Speciale. Pasi dështoi të zbatojë mbajtjen e dënimit më 8 nëntor, autoritetet maqedonase dje lëshuan një mandat kombëtar, dhe sot, ndërkombëtar.

Në VMRO-DMNE thonë se nuk e dinë se ku gjendet Gruevski.

Zëdhënësi Dimçe Arsovski tha se nga kolegët e tij partiakë ka kuptuar se Gruevski ndodhet në Hungari dhe se athje ka kërkuar azil politik.

“Unë jam në Budapest dhe kam kërkuar azil politik nga autoritetet në Hungari”, ka shkruar Gruevski në Facebook.

Ai ka shtuar se ditëve të fundit kishte marrë kërcënime për jetë.  Nuk dihet se si Gruevski doli nga vendi, por në MPB thonë se nuk ka dalë përmes pikave të rregullta kufitare.

Autoritetet hungareze, sipas mediave maqedonase, deri më tani nuk kanë arritur të konfirmojnë ose mohojnë nëse Gruevski ka kërkuar azil politik.

Nga ana tjetër, Ministria e Drejtësisë e Maqedonisë po pret një njoftim zyrtar nga policia se ku ndodhet Gruevski, për të vendosur, se si të merren me të dyshuarit e tjerë dhe të akuzuar në disa raste të iniciuara nga Prokuroria Speciale kundër përfaqësuesve të qeverisë së mëparshme.