Të padëshiruara

​Shtetet që askush nuk dëshiron t’i vizitojë

Pavarësisht nga fakti se ka shumë mënyra për të udhëtuar sot, disa vende kanë ende një përqindje minimale të vizitave turistike.

Për shembull, nëse vizitoni Bangladeshin, sigurisht që nuk do të hyni në turmë.

Ky vend është destinacioni turistik më pak i vizituar në botë, sipas një sondazhi të Bankës Botërore. Me më shumë se 160 milionë njerëz dhe vetëm 125,000 turistë në 2017, ky shtet vizitohet vetëm nga 1,273 turistë.

Sa për krahasim, Britania ka rreth 66 milionë banorë dhe vitin e kaluar ajo priti 37.7 milionë turistë.

Me plazhet e shkëlqyera, Bangladeshi konsiderohet si një destinacion i mundshëm turistik. Megjithatë, për shkak të frikës së sigurisë dhe situatës politike, njerëzit shpesh nuk vendosin ta vizitojnë.

Pas Bangladeshit, lista e 10 vendeve më pak të vizituara është Guineja, Moldavia, India, Sierra Leone, Nigeri, Etiopia, Çadi, Madagaskari dhe Mali.

Ka edhe vende në këtë listë që ju as nuk dëshironi të vizitoni. Për më tepër, Burkino Faso, Çadi, Mali dhe Venezuela nuk rekomandohen si vende turistike.