projekt-buxheti

​Sejdiu: Buxheti për 2019 ka telashe të jashtëzakonshme

Shefi i Grupit Parlamentar të Partisë Socialdemokrate (PSD), Dardan Sejdiu, është shprehur se kjo parti ende nuk ka vendosur nëse do të votojë buxhetin për vitin 2019, pasi sipas tij buxheti si i tillë ka probleme të jashtëzakonshme.

Ai këto komente i bëri gjatë seancës së sotme të Kuvendit të Kosovës, ku ndër pikat e ditës është edhe ajo për buxhetin për vitin e ardhshëm.

“Paramendojeni nëse në buxhetin e vitit 2019 do të kishim një ide për një agjencion zhvillimor, i cili do të ndihmonte në ndërtimin e kapaciteteve për përpunuesit e ushqimit në Republikën e Kosovës. Pra, në situatën në të cilën jemi sot ku kemi një taksë 100 përqind për importet nga Serbia krijohet një treg i mirë për përpunuesit e ushqimit në Kosovë që të ndërtojnë fabrikat e reja”, tha ai.

Sejdiu ka komentuar edhe deklaratën e sekretarit të përgjithshëm të NATO-së, Jens Stoltenberg rreth ushtrisë së Kosovës.

“Ushtria nuk do të jetë asnjëherë vendim i lehtë dhe asnjëherë nuk do të kemi prej secilit akter në fushën ndërkombëtare pajtim qind për qind”, tha ai.

Ndryshe, shefi i NATO-s dje paralajmëroi se Kosova do të ketë pasoja serioze nëse formon ushtrinë.