​Plani i Hitlerit për “hapësirë jetësore”

Adolf Hitler më 5 nëntor të vitit 1937, mban një takim të fshehtë dhe deklaron planet e tij për “hapësirë jetësore” për popullin gjerman.
Nazistët arsyetonin se ekspansionizmi territorial për të fituar “hapësira të jetesës” është ligj i natyrës për një popull të shëndetshëm e të fuqishëm nëse përballet me mbipopullim. Kështu, sipas nazizimit, zgjerimi ishte i justifikuar si domosdoshmëri e pashmangshme për mirëqenien e popullit gjerman.

Ideja e një populli gjerman pa hapësirë të mjaftueshëm daton shumë kohë përpara, por Adolf Hitleri i dha asaj famën e keqe.