Kompania gjermane

​Njihuni me Porsche Tayan 2022

Kohët e fundit ka pasur spekulime se Porsche është duke punuar në një version të ri Taycan.

Kompania gjermane kohët e fundit la të kuptohet se diçka e re do të vijë në Panairin Ndërkombëtar të Automjeteve në Munih, muajin e ardhshëm.

Taycan aktual arrin rezultate të jashtëzakonshme të shitjeve dhe është më i tregtueshëm në krahasim me modelet 911 dhe 718 të kombinuara.

Sidoqoftë, pavarësisht sa i mirë është Taycan, Porsche e di se nevojitet përmirësim i vazhdueshëm për të qëndruar në krye.

Kjo është arsyeja pse Taycan merr një numër përmirësimesh për vitin e modelit 2022.

Përmirësimet përfshijnë versionin standard të Taycan dhe Cross Turismo. Për fillim, funksionet e kontrollit të temperaturës dhe të karikimit janë përmirësuar, dhe Planifikuesi i Ngarkimit Turbo tani ngroh baterinë në një temperaturë pak më të lartë duke lejuar një normë më të lartë të karikimit të shpejtë, ndërsa përdorni nxehtësinë shtesë të përbërësve elektrikë për të përmirësuar rregullimin e temperaturës së baterisë.

Opsioni Remote Park Assist gjithashtu lejon shoferin të parkojë në distancë dhe manovra të tjera parkimi përmes një telefoni të zgjuar. Sistemi zbulon automatikisht vendet e parkimit dhe t’i matë ato duke përdorur një sërë sensorë dhe kamera tejzanor, dhe nëse hapësira është mjaft e madhe, aplikacioni Porsche Connect mund të fillojë procesin e parkimit. Pastaj shoferi duhet të zbresë nga makina.

Duhet të theksohet se shoferi mban kontrollin e procesit duke shtypur dhe mbajtur butonin në ndërfaqen e aplikacionit, dhe procesi i parkimit ndërpritet kur butoni lëshohet.

Një shtesë më pak mbresëlënëse, por praktike është prezantimi i sistemit Android Audio. Asistenti zanor i Pilotit të Zërit “kupton” më mirë udhëzimet dhe shfaq informacionin më qartë falë grafikave të ridizajnuara. Sistemi operativ është gjithashtu pak i rifreskuar me pesë opsione meny në vend të tre në të majtë të ekranit qendror, dhe ikonat mund të rregullohen individualisht.

Porsche gjithashtu ka zgjeruar gamën me disa ngjyra të ndritshme duke përfshirë disa që janë shumë të njohura për modelin 911 (gjenerata 964). Deri më tani, 65 ngjyra shtesë janë në dispozicion, duke përfshirë blu metalike të dritës së hënës, jeshile Acid, Rubystar (makina në foto), blu Riviera dhe vjollce metalike.

Një version i ri i Taycan del zyrtarisht në treg në shtator.