​Nëse pini shumë kafe rrezikoheni nga kjo sëmundje

Shkencëtarët paralajmërojnë se nëse pini më shumë se pesë filxhanë kafe në ditë, mund të merrni yndyrë dhe të rrisni rrezikun e diabetit.

Edhe pse studimet e mëhershme kanë treguar se marrja e moderuar e kafesë mund të shkaktojë humbje peshe, duhet të merret me rezervë nëse duhet të besohet nga studiuesit australianë.

Ata testuan efektet e të ashtuquajturit acid klorogenik (CGA) në minj dhe zbuluan se ky përbërës mund të parandalojë humbjen e peshës dhe të çojë në rezistencën ndaj insulinës. Hulumtimi tregoi se pesë gota të kafesë duhet të pihen në mënyrë që CGA të funksionojë në këtë mënyrë.

“Gjithkush e di për efektet e kafeinës, por duhet të mbani në mend se përbërësit e tjerë të kafesë nuk mund të kenë një efekt pozitiv shëndetësor.

Kjo është arsyeja pse është shumë e rëndësishme që ju po konsumoni kafe mesatarisht “, thotë Vans Methusus, një nga autorët e studimit në Institutin e Kërkimeve Mjekësore në Australinë Perëndimore.