​Lista e sekreteve që nuk duhet t’i tregoni kolegëve nga puna

Detajet e jetës suaj të dashurisë

Është në rregull të shkëmbejmë informacion rreth përvjetorit të martesës, por nëse thoni diçka për jetën seksuale, mashtrimin apo diçka të tillë, do t’i sillni kolegët tuaj në një situatë shumë të pakëndshme. Disa gjëra duhet të qëndrojnë mes jush dhe partnerit tuaj.

Të flisni për kolegët tjerë

Është shumë më mirë të pendohesh që nuk ke thënë asgjë sesa të thoni. Nëse dikush ju nervozon, mos u ankoni rreth tij. Ka lidhje të ndryshme brenda zyrës apo zonës së punës, andaj gjithmonë mbani një sy në atë për të cilën po flisni dhe për çfarë po flisni.

Sa e keni urryer punën tuaj të kaluar

Edhe nëse keni pasur një përvojë vërtet të keqe me punën e mëparshme, është shumë e rëndësishme të mos flisni për këtë në punën e re, pasi nënkupton se ju vetëm po ankoheni.

Pikëpamjet politike

Politika nuk është temë për mjedisin tuaj të punës, përveç nëse është biznesi juaj. Ju do të habiteni se sa njerëz kanë qëndrime të ndryshme politike dhe pikërisht kjo mund të çojë në situata të pafavorshme në punë. Lini që qëndrimi juaj politik të mbetet një temë private që mund të diskutoni jashtë orarit të punës, transmeton KosovaPress.

Si të përparoni duke kërkuar punë të re

Nëse jeni duke kërkuar një punë të re, le të jetë kjo e vetmja gjë. Derisa të gjeni diçka më të mirë, heshtni.